Játékidő: 1 – 1.5 óra Játékosok: 1 – 4 Ajánlott életkor: 14+ Komplexitás: Összetett


27990Ft 

Tudj meg többet


A 19. SZÁZAD KÖZEPÉN BARCELONA VOLT A LEGSŰRŰBBEN LAKOTT VÁROS EGÉSZ EURÓPÁBAN. TERMÉSZETESEN A RÉGI BARCELONÁBAN AZ ÉLETKÖRÜLMÉNYEK NAGYON ROSSZAK VOLTAK. MIUTÁN A RÉGI VÁROSFALAKAT LEROMBOLTÁK, ILDEFONS CERDÀ, AKIT MA A VÁROSTERVEZÉS FELTALÁLÓJÁNAK TARTANAK, BEMUTATTA AZ EIXAMPLÉ-T – AZ ÚJ VÁROSRÉSZ LÉTREHOZÁSÁNAK TERVÉT, AMELYRE BARCELONÁNAK OLY NAGY SZÜKSÉGE VOLT. MOST RAJTATOK MÚLIK, HOGY MERÉSZ TERVÉT AZ OTT ÉLŐK SZÁMÁRA JOBB VÁROSSÁ TEGYÉTEK.
A Barcelona játékban a 19. századi Barcelonában a város új kibővítésén dolgozó építők szerepét fogjátok betölteni. A fő célotok az épületek felépítése lesz, amelyek befogadják azokat a polgárokat, akik el akarják hagyni a régi várost, és eközben utcákat is fogtok építeni, villamosvonalakat és közszolgáltatásokat hoztok létre. Akár úgy is dönthettek, hogy felfedezitek a modernizmust, egy új építészeti és művészeti stílust, amely egyre népszerűbb a gazdagok körében.
A Barcelona egy összetett társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 – 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a munkás-elhelyezés és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.